Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu

Str. Plevnei, nr. 7

Despre noi

Şcoala cu clasele I-VIII "Constantin Brâncoveanu" Slatina

         Pe Valea Oltului, acolo unde bătrânul râu lasă în urma sa Podişul Getic şi pătrunde în Câmpia Română, se află aşezată Slatina - unul dintre cele mai vechi oraşe ale ţării. Slatina a fost menţionată documentar, pentru prima dată, la 20 ianuarie 1368. Doar mergând pe urmele haiducilor lui Iancu Jianu şi ale pandurilor lui Tudor poţi cunoaşte o parte de pământ oltenesc, pământul din care au răsărit ramuri ce vor să se ridice pe noi culmi, colţul acesta de patrie ce se cheamă SLATINA.

 CERTIFICAT DE NAŞTERE

         Era necesar să se nască ! Şi s-a născut ca şcoală în anul 1987, pe Strada Drăgăneşti,desprinzându-se din trupul Şcolii Numărul 3. Trebuia să poarte un nume. I s-a spus simplu: Şcoala Numărul 11. Localul era mic: parter şi un singur etaj. Avea o cancelarie, 8 săli de clasă şi terenul de sport amenajat în curtea şcolii. Aici îşi desfăşurau activitatea 1062 elevi şi 36 cadre didactice. Aflându-se într-un cartie tânăr, "Steaua Roşie", cu o creştere demografică rapidă, localul devine neîncăpător pentru numărul mare de clase. De aceea se învăţa în trei schimburi, iar unele clase mergeau să înveţe în localul Liceului de la Construcţii Nr.2. Elevii erau însoţiţi de cadrele didactice, fiindcă traversau calea ferată printr-un loc nemarcat, aflat în curbă. Numărul elevilor a crescut vertiginos cu câte 200 elevi pe an. Dacă în 1987 erau 1062 elevi repartizaţi în 32 de clase, în 1992 erau 2398 elevi în 68 de clase. Era clar: aveam nevoie de spaţiu. În toamna anului 1992, spre marea noastră bucurie ne-am mutat într-un local mare,contruit pe Strada Plevnei, în acelaşi cartier. Vechiul local, cel de pe Strada Drăgăneşti, a rămas o anexă necesară şcolii noastre.

         Oferta pentru anul şcolar 2012-2013 vizează formarea centrată pe elev, iar activităţile extracurriculare sunt diversificate, la propunerile elevilor.

 În şcoală îşi desfăşoară activitatea 40 de cadre didactice, dintre care 29 cu gradul didactic I, 8 cu gradul didactic II şi 3 cu definitivare în învăţământ.

 Pe 15 septembrie 1992, o varniţă imensă bloca scările de la intrarea elevilor. În clase n-aveam nici bănci, nici scaune. Dar n-a durat mult. În cateva zile a sosit mobilierul nou-nouţ. E adevărat că OMUL SFINŢEŞTE LOCUL.

Elevii şi dascălii, dirijaţi de un gospodar desavîrşit, domnul director Ion Lemnaru, au amenajat repede şi interiorul şi exteriorul şcolii. Localul mare de pe Strada Plevnei are parter şi trei etaje. Are 24 săli de clasă, laboratoare, bibliotecă, sală şi teren de sport. Ziua de 21 mai 1997 ramâne O ZI DE NEUITAT.

Şcoala primeşte numele marelui voievod Constantin Brâncoveanu, martir cu rădăcini adânci la Brâncoveni: satul pârinţilor şi al copilăriei sale, sat apropiat de municipiul Slatina. în faţa şcolii a fost o mare de oameni: copii, părinţi, cadre didactice,invitaţi. A fost pus bustul marelui domnitor român, lucrarea fiind realizată de artistul Nicolae Trută. Şi de atunci, Şcoala Nr.11 din Slatina se numeşte Şcoala "Constantin Brâncoveanu".